Lehrstuhl für Neurobiologie und Genetik

New review on the fruitfly clock by Christiane Hermann-Luibl and Charlotte Förster

22.05.2015

Clock network in Drosophila

Hermann-Luibl, C. & Helfrich-Förster, C. Clock network in Drosophila. Current Opinion in Insect Science 7, 65–70 (2015).

The circadian clock consists of a network of peptidergic neurons in the brain of all animals. The function of this peptidergic network has been largely revealed in the fruit fly Drosophila melanogaster due to the relatively few well characterized clock neurons and because these neurons can be genetically manipulated. Here we review the neuronal organization of the circadian network and the role of individual clock neurons and neuropeptides in it.

Hinweis zum Datenschutz

Hinweis zum Datenschutz